Expeditionen – Dag 6

En vilodag. Jag och Benny hade kommit fram till att vi skulle göra ett försök att själva ta oss över passet. Inte en optimal lösning, eftersom det alltid är säkrare om man är fler när man färdas över glaciärsprickor osv. Dock hade vi inget annat val. En annan omständighet var också att vi missat en dags fint väder.
Det stora tältet skulle stanna med Axel, medan jag och Benny bara tog med oss en tarp, ett kök, och mat för fem dagar. Tanken var att vi skulle göra en hit n run-bestigning. Vi ville färdas så lätt som det bara gick. Vi visste ju inte hur det såg ut på andra sidan passet. Gick det att gå ned, eller skulle vi bli tvungna att fira oss ned. Skulle vi kunna ta oss upp igen på samma ställe? Det fanns bara ett sätt att ta reda på det, och det var att försöka.
Den kvällen åt vi pasta, lök och bacon, för vi visste ju inte när vi skulle få äta bra mat igen.

Om joelyukon

En rektor från Norrland med en diger lista av klättrade berg. Har bl.a. bestigit fyra av sju berg i den famösa ”Seven Summits”-serien. Har tillsammans med Benny gjort förstabestigningar i Pamir på gränsen mellan Kirgizistan och Tadzjikistan.
Detta inlägg publicerades i Yukon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s