Expeditionen – Dag 3

Följande dag innehöll även den massa snö. Totalt sett under två dagar föll det 40-50cm. Dock var det varken kallt eller blåsigt, och väderrapporten från Kristina talade om att det skulle bli finare redan nästa dag. Väderrapporterna fick vi via SMS-funktionen på satellittelefonen. I detta område fungerar endast Iridum-telefoner, men det var väl lite si och så med SMS:en. Att ringa fungerade bättre.
Trots det snöiga vädret kunde vi ladda olika batterier med vår solcellsladdare. Det gjorde att vi kunde lyssna på musik i Axels iPhone. En låt som vi speciellt gillade var Society. Det var ledmotivet i filmen Into the Wild. I övrigt tog vi död på tristessen genom att planera för vår nästa måltid som bestod av pasta som vi stekte i smör och vitlök serverad med stekt bacon.

Om joelyukon

En rektor från Norrland med en diger lista av klättrade berg. Har bl.a. bestigit fyra av sju berg i den famösa ”Seven Summits”-serien. Har tillsammans med Benny gjort förstabestigningar i Pamir på gränsen mellan Kirgizistan och Tadzjikistan.
Detta inlägg publicerades i Yukon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s