Expeditionen – Dag 16

På morgonen blev vi bjudna att äta frukost med den övriga personalen. Det bjöds på äggröra, kaffe, melon och annat gott. Mätta och belåtna satt vi sedan på verandan vid en av stugorna och bara njöt av de sista timmarna av vildmarksupplevelse. Visserligen var det 16 mil till närmaste bebyggelse från lodgen, men det kändes ändå som om vi var i värsta civilisationen.
Det fanns t.o.m. wifi, då de hade satellituppkoppling till nätet. När vi upptäckte det satt i alla tre med gamnackar över våra telefoner och uppdaterade oss kring vad som hänt i världen och på hemmaplan. Det dröjde inte länge förrän det var dags för oss att flyga ut till den riktiga civilisationen. Medan vi flög fram över bergen kände jag återigen en sorts tacksamhet för att jag fått vara med om denna tur. Den vackra naturen, klättringen, lägerlivet.
Visserligen skulle vi tillbringa ett par dagar i Anchorage, men den minnesvärda delen av resan slutade här.
Annonser

Om joelyukon

En rektor från Norrland med en diger lista av klättrade berg. Har bl.a. bestigit fyra av sju berg i den famösa ”Seven Summits”-serien. Har tillsammans med Benny gjort förstabestigningar i Pamir på gränsen mellan Kirgizistan och Tadzjikistan.
Det här inlägget postades i Yukon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s