Expeditionen – Dag 12

Det kändes som att vi, vid det här laget, kunde det här. Att sitta i tält och vänta, alltså. Hur som helst var det återigen en snöig och blåsig dag. Det hade säkert kommit knappt en halvmeter snö under de tre dagarna. Vi fick skotta runt tältet med jämna mellanrum, och likaså skotta upp vägen till latrinhålet.
Dagens höjdpunkt var måltiden som Axel stod värd för. Det blev inga wraps med tonfisk, eftersom Benny i så fall skulle bli utan frukost, men däremot blev det en pad thai-variant med tonfisk. Även det var riktigt gott. Att vi skulle behöva börja nalla av våra frystorkade hade vi nog sett som ett nederlag.
Vi ringde till Ultima Thule Lodge för att stämma av datum för hämtning. Egentligen bestämdes ingenting, men det var bra att de fick veta att vi var vid god hälsa och att de inte skulle glömma bort hämtningen.
Annonser

Om joelyukon

En rektor från Norrland med en diger lista av klättrade berg. Har bl.a. bestigit fyra av sju berg i den famösa ”Seven Summits”-serien. Har tillsammans med Benny gjort förstabestigningar i Pamir på gränsen mellan Kirgizistan och Tadzjikistan.
Det här inlägget postades i Yukon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s