Expeditionen – Dag 11

Vi vaknade upp till ytterligare en snöig och blåsig dag. Vi aktiverade oss genom att gå ut och skotta runt tältet lite då och då. I övrigt gick tiden mest åt till att diskutera vad vi skulle äta till middag. Idag blev det knaperstekt kanadensisk bacon (marinerad i lönnsirap och honung). Till detta serverades mjölkstuvade makaroner. Eftersom vi hade både smör och mjölkpulver kunde vi göra en bottenredning som vi sedan såg till redde sig fint innan vi rörde ned de förkokta snabbmakaronerna i. En riktigt suverän middag för att vara på en glaciär. Jag hade till och med uppskattat samma rätt hemma i Sverige.
Väderleksrapporterna från Kristina och Sabine (Axels käresta) talade om fortsatt dåligt väder. Lördagen skulle också bli blåsigare än vad det varit hittills.
Annonser

Om joelyukon

En rektor från Norrland med en diger lista av klättrade berg. Har bl.a. bestigit fyra av sju berg i den famösa ”Seven Summits”-serien. Har tillsammans med Benny gjort förstabestigningar i Pamir på gränsen mellan Kirgizistan och Tadzjikistan.
Det här inlägget postades i Yukon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s