Expeditionen – Dag 10

Efter två ganska ansträngande dagar var det lite skönt att vädret satte stopp för några utflykter. Det snöade och blåste lite, så vi ägnade dagen åt att fylla groparna under våra liggplatser med snö. Mycket energi lades också ned på att ordna med en smaskig måltid. Det är ju ändå höjdpunkten på dagen.
Till middag bjöds det på en variant av pad thai. Vi kokade nudlar som vi sedan stekte i smör, vitlök och vanlig lök. Dagen till ära ordnade vi en efterrätt. Vi smälte tre pigallkakor i stekpannan som vi värmde genom ångan från kokande vatten. Vi rörde ned havreflarn i form av frukostcrunch och kaffe i anrättningen. Tårtan/kakan fick sedan stelna innan vi serverade den i bitar. En riktigt trevlig efterrätt.
Överhuvudtaget flödade vår kreativitet när det gällde mat. Dels i olika matfantasier, dels i vad vi kunde göra med de råvaror som vi hade. Det pratades om äppelchutney, potatisbullar gjorda av pulvermos, wraps med tonfisk, stuvade makaroner osv.
Och så var ytterligare en dag till ända.
Annonser

Om joelyukon

En rektor från Norrland med en diger lista av klättrade berg. Har bl.a. bestigit fyra av sju berg i den famösa ”Seven Summits”-serien. Har tillsammans med Benny gjort förstabestigningar i Pamir på gränsen mellan Kirgizistan och Tadzjikistan.
Det här inlägget postades i Yukon. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s